logo

WIN-4-FEED: Нова генерація високопродуктивних фрез TaeguTec

Сучасні машинобудівні підприємства гостро потребують продуктивного та високоточного інструменту для виконання заданих виробничих планів. Ця потреба актуальна й у промисловості виробництва прес-форм і штампів, що значно оптимізує процес виготовлення масових деталей, знижуючи його трудомісткість. Технологія  виготовлення вищевказаних виробів включає дві основні операції: чорнове та  чистове фрезерування. У даній статті розглянемо рішення для високопродуктивного чорнового фрезерування з використанням фрез TaeguTec нової генерації.

Нова генерація високопродуктивних фрез TaeguTec

Щороку спеціалістами компанії TaeguTec розробляються нові рішення для різних галузей металообробної промисловості, включаючи виробництво прес-форм та штампів. Ріжуча пластина BLMP для виконання чорнової обробки на великих подачах, що користується широкою популярністю як у всьому світі, так і в Україні, отримала оновлення. Тепер на ринку доступно нове покоління даного типу пластин під назвою BLMV.

Основні зміни торкнулися форми пластини: тепер її геометрія має агресивнішу закручену ріжучу кромку, що позитивно позначається на стабільності процесу різання, особливо при використанні інструменту з великим вильотом. Для підвищення жорсткості та надійності кріплення пластини, її передня поверхня тепер має V-подібну форму.

Аналогічно попередньому поколінню, новинка є двосторонньою та має чотири ріжучі кромки, що дозволяє економно використовувати інструмент. Розміри залишилися незмінними, дозволяючи знімати шар матеріалу товщиною до 1 мм за один прохід.

Форма пластини BLMV 06

Інженери, що проектують прес-форми та штампи, використовують у вигляді оброблюваного матеріалу вуглецеві, леговані та інструментальні сталі, для яких оптимальною є геометрія “M”. В інших галузях машинобудування, де застосовуються важкооброблювані матеріали, такі як нержавіючі сталі аустенітного класу, ідеальною буде стружколомаюча геометрія “MM”. Для обробки титанових та жароміцних сплавів першим вибором є форма ріжучої кромки “ML”.

Конструкція прес-форм та штампів має глибокі порожнини та кишені, найчастіше закритого типу, що при виконанні чорнового пошарового фрезерування на кожному рівні вимагає використання методу врізання торцем інструмента під кутом. Для обробки циліндричних порожнин переважною є обробка по спіралі. Ці додаткові траєкторії інструменту в деяких випадках становлять левову частку операції. Нова пластина BLMV 06 забезпечує не тільки стабільніший процес обробки, але і дозволяє працювати зі збільшеними до двох разів значеннями кутів врізання, що істотно скорочує час обробки.

Типи стружколомаючої геометрії пластини BLMV та застосування

При розрахунку керуючої програми технологам-програмістам важливо задати не тільки метод обробки, а й правильні параметри геометрії інструменту, такі як діаметр, виліт, кількість ефективних зубців, довжина різальної частини та радіус при вершині. Для досягнення оптимального припуску/недорізу  бажано використовувати програмований радіус при вершині розміром R1.5 для діаметрів в межах від Ø16 до Ø18. При використанні корпусу фрези із більшим діаметром рекомендується закладати радіус R2.0.

Для обробки малогабаритних деталей та елементів у номенклатурі представлені кінцеві фрези, починаючи з ріжучого діаметра Ø16. Великі поверхні оптимально обробляти з використанням фрези з торцевим виконанням корпусу та діаметрами від Ø32. Максимальну продуктивність при обробці глибоких  і вузьких кишень та пазів забезпечують модульні головки, встановлені на твердосплавний хвостовик.

Нове покоління інструменту Win4Feed повністю перекриває можливості свого попередника, дозволяючи ефективно фрезерувати широкий спектр матеріалів під час операцій будь-якого типу.

Докладніше про новинку та її доступну номенклатуру можна знайти в електронному каталозі компанії TaeguTec. Додаткову інформацію про інструментальні рішення TaeguTec можна отримати, звернувшись до головного офісу компанії TaeguTec Україна.

_

Більш детальну інформацію про ці та інші новинки можна отримати у технологів компанії ТАЕГУТЕК УКРАЇНА, звернувшись до головного офісу компанії, а також зі стрічки новин сайту — taegutec.com.ua.

Для своєчасного виконання замовлень та безперебійного забезпечення підприємств інструментом та оснащенням завжди до ваших послуг склад компанії ТАЕГУТЕК УКРАЇНА у м. Дніпро:

38-056-790-84-09
38-068-445-76-86
td@taegutec.com.ua
 www.taegutec.com.ua